60 jaar W.S.V De Natuurvrienden

 

Wandelsport vereniging “De Natuurvrienden“ is begonnen in 1963. Nellie Jacobs nam hiertoe het initiatief.

Zij ging naar de lagere school van Merselo om te vragen of er meisjes waren die zin hadden om mee te doen in een wandelgroepje..

Destijds waren er in het Venrayse veel wandelgroepen. Er was zelfs (tot 1984) een wandelfederatie met 13 aangesloten verenigingen.

Nu is de Natuurvrienden de enige wandelsportvereniging in de regio. De vereniging heeft momenteel ruim 60 leden.

In het begin liep de vereniging alleen mee op tochten van andere wandelverenigingen. Wat later werden er eigen routes uitgezet in de afstanden van 5 tot 40 km.

Door steeds meer deelnemers werd er destijds uit gekeken naar een eigen verzorgingspost. Een voormalige woonwagen werd ingericht tot keukentje en voortaan was de Pipowagen een vaste rustpost tijdens de eigen wandeltochten.

Vanuit de Pipowagen werden de wandelaars van natje en droogje voorzien. Maar al snel werd de wagen te klein en een tent aan gebouwd  zodat ieder droog kan rusten . Niet onvermeld mag blijven dat er ook een WC aanwezig is.

Tegenwoordig organiseren we jaarlijks 5 wandeltochten. Deze worden door de deelnemers geroemd om hun goede bepijling en de afwisselende omgeving.

Het Noord Limburgse landschap rondom Merselo biedt de wandelaars vele mooie plaatjes.

In 2008 organiseerden wij de jubileumtocht ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de KNBLO.

Op Zondag 23 April 2023 houden wij onze Jubileumtocht ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van de vereniging. Zoals altijd door de mooie natuur in en om Merselo

De starttijd is van af  7 uur  voor alle afstanden. De 40 en 30 kilometer kan starten tot respectievelijk 8.30 en 9.30 uur, de 20 en 15 kilometer tot 11 uur en de 10 en 5 kilometer tot 13 uur.

Startplaats is café den Tommes, Grootdorp 40 Merselo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.